Předstartovní informace

Ahoj běžci,

pozítří, tj. v neděli 26.5.2024 v 10 hodin odstartujeme od Plaveckého areálu v Zábřeze jubilejní 10. ročníku Půlmaratonu údolím Moravské Sázavy. Závod je součástí oslav 770 let od založení města Zábřeh.
Předpověď počasí na neděli je příznivá a slibuje teploty kolem 22 stupňů s mírným proměnlivým větrem, který by neměl zásadně ovlivnit výkon, a přitom vás příjemně ochladit. Vzhledem k dnešním vydatným srážkám bude zřejmě vyšší vlhkost vzduchu, což může v kombinaci s případným teplejším počasím ztížit výkon. Věnujte, proto prosím pozornost pitnému režimu.
Před startem si dovolujeme shrnout podstatné informace:
On-line registrace je možná do sobotního odpoledne s platbou 600 CZK na místě (usnadní vaše odbavení na startu) a v neděli ráno bude ještě možná registrace na místě za startovné 600 CZK.
Registrace (výdej čísel předem registrovaných a registrace příchozích) 8:00-9:30 – prosím přijďte včas!
V zázemí jsou menší uzamykatelné skříňky na 10 CZK/klíč.
Pokud jste se nenašli na startovní listině, platba zřejmě neproběhla v pořádku. Vaši platbu ještě jednou zkontrolujte a přineste si potvrzení o platbě – pokud se vám platba vrátila – platbu provedete na místě v hotovosti – případné reklamace u ředitele závodu.
Trať je letos bez omezení a stavebních prací a tudíž se běží klasická trasa v plném rozsahu.
Hlavní parkoviště je u bazénu nad ulici Oborník – v ulici Oborník přímo před bazénem neparkujte – je zde cíl závodu. Dbejte prosím pokynů regulovčíků a buďte ohleduplní k místu potřebnému pro parkování. V případě naplnění kapacity parkoviště je možné parkovat ve městě, např. před obchodním domem Billa v ulici Kosmonautů (ca 700 metrů od zázemí závodu).
Hlavní start závodu je v 10:00 ca 200 metrů od východu z areálu směrem doleva na Nemili. Pro rozklusávání a rozcvičení prosím použijte především tuto komunikaci
Běžcům, kteří předpokládají svůj cílový čas přes 2:30 minut umožníme start v 9:30 minut.
Na trati jsou 4 občerstvovací stanice (první na 7 km v Hvěvkově, dále v Hoštějně 11km, na konci cyklostezky u Lupěného 17 km a v cíli). Na občerstvovacích stanicích bude iontový nápoj Penco, voda, banány, jablka, hrozinky, sůl.
Máme rádi přírodu v údolí Moravské Sázavy a proto si Vás stejně jako loni dovolujeme požádat, abyste veškeré odpadky z občerstvení (tuby od energetických gelů apod.) odložili na občerstvovacích stanicích nebo v cíli závodu tak, aby po vás trať zůstala čistá.
V cíli obdržíte nápoj (pivo Welzl/točenou grep limonádu) a těstovinový salát – bufet v zázemí závodu.
Veškeré info a aktuality na webu závodu http://pulmaraton-zabreh.cz/ a na facebooku https://www.facebook.com/pulmaraton.zabreh/

Těšíme se na viděnou v neděli na startu a přejeme správné naladění formy! Přijďte si zaběhat! Atletika Zábřeh

Ondřej Jašek 602156589 ondrej.jasek@email.cz – ředitel závodu kontakt pro případ dotazů

Pořadatelé děkují partnerům závodu:

Město Zábřeh
EKOservis Zábřeh
Plavecký areál Zábřeh
Pivovar Welzl Zábřeh
Cerea
JPMB
HAK – Hájek Kozlanský – voda-plyn-topení
Online Systém
TZ Izolace Zbyněk Trunečka
Ing. Jiří Helleší – geodetické práce
Script Studio
Šumperský a Jesenícký deník