Předstartovní informace II

1. časový harmonogram

7:00 – 9:00 prezentace
9:20 start dětských kategorií
9:50 výklad trati a přesun na start
10:00 start
11:15 první závodníci v cíli

Po doběhu prvních závodníků bude možné využít nabídky občerstvení a odpočinout si v areálu zábřežského bazénu. K tomu nám bude hrát živá hudba. Pro lepší orientaci mapka prostoru startu a cíle.

Mapa start-cíl

2. dopravní situace

Vzhledem k probíhající rozsáhlé rekonstrukci kanalizace je průjezd městem omezen uzavírkami. Proto znovu připomínám již jednou zveřejněnou mapku s příjezdovými cestami k parkovišti. Nejezděte prosím k bazénu po ulici Oborník, bude zde kvůli závodu úplná uzavírka pro dopravu. Na parkoviště přijíždějte po ulici Havlíčkova.

mapa_situace

3. trasa závodu

Rekonstrukce kanalizace se dotkla i trasy půlmaratonu. Hned po startu na ul. Oborník se poběží po cestě, na které je z poloviny pouze zhutněná zemina se štěrkem, tak se držte na asfaltové polovině, jedná se o cca 250m úsek. Další úsek je ul. 28.října, kde je v celé šíři pouze pouze zhutněná zemina se štěrkem, celkem asi 450m.
V průběhu závodu bude úplná uzavírka na ul. Oborník a na ul. Havlíčkova od bazénu do Nemile. Zbytek trasy bude za plného silničního provozu (ten však o víkendu není nijak hustý). Na křižovatkách a potenciálně nebezpečných místech bude dopravu usměrňovat pořadatelská služba a policejní hlídky.
Omlouváme se tímto, že rozběh závodu nebude moc příjemný, ale je to takový malý zázrak, že je trasa městem vůbec volná a můžeme závod uspořádat. Věříme, že vše ostatní vám to vynahradí.